Tipy šéfkuchaře

Jak poznáte dobrou hospodu?  Odpovídá Petr Andert, (šéfkuchař)

„Na první pohled tak, že nezeje prázdnotou. V takové totiž máte jistotu, že pivo nebude zvětrávat, že v kuchyni neleží stokrát ohřívané jídlo, že má díky ruchu v sále hospodský i kuchař stále co dělat, tedy ani pivo, ani jídlo nikde nestojí, pěna neopadá… Při výběru restaurace, kde chcete pohostit své blízké, si také dejte pozor na rozmanitost jídelního lístku a nikdy nevěřte umu kuchaře, který vám nabídne jídla napříč všemi světovými kuchyněmi. Je dobré vědět, že není nedostatkem, ale naopak předností, pokud je jídelní lístek stručný, jasný a přehledný. Z toho také plyne, že po prvním přečtení si nabídky, by vám mělo být jasné, co asi dané jídlo obsahuje, nikdy se nenechejte nalákat na hraběnčino tajemství, nakládačku pana purkmistra a podobně. Jídla mají nějaká jména a tyto názvy, pod které se dá ukrýt prakticky cokoli, jsou nejen matoucí, ale také k zákazníkovi nefér. Kromě toho byste měli při výběru hodnotit čistotu nejen místností určených k posezení, ale také toalet, nakouknout do zázemí, pokud to bude jen trochu možné.

sef

Otrávený personál, může být s trochu nadsázky, signálem, že i jídlo bude otrávené, protože cosi, hozené na stůl bez špetky zájmu o Vaše pohodlí Vám vážně chutnat nebude. Pozorný personál naopak dovede vyladit i jiné nedostatky, takže de facto na něm záleží, jak dobře se ve vybrané restauraci budete nakonec cítit. Vybírejte pečlivě, a když najdete místo, kde je vám opravdu dobře, buďte mu věrní. Přijďte si k nám vyzkoušet, jak má správný pub fungovat…“